Digitale foredrag

Fra broderskab til mønsterbrud

Fra broderskab til mønsterbrud er en rå historie om, hvordan et ungt menneske kan havne i det forkerte spor, når han vokser op med en alkoholiseret og syg mor, og ingen skrider ind over for det omsorgssvigt, han udsættes for.

Rolf Eggert var en fodboldglad knægt i Brøndby, men med store udfordringer derhjemme og ingen støtte. Som ung mand ender han i sin søgen efter anerkendelse og fællesskab som medlem af rockerklubben Hells Angels, hvor han på nærmeste hold oplever rockerkrigen.

Rolf ender bag tremmer, men beslutter i fængslet, at han vil begynde et nyt liv, når han kommer ud igen. Han vil læse til pædagog, så han kan hjælpe andre unge, der som han selv har fået en svær start på livet. Men beslutningen viser sig at være uventet svær.

For hvordan begår man sig i en verden af normalitet, som man intet kender til? Når man ikke ved, hvordan man opfører sig som kæreste, far, studerende, kollega – eller bare almindelig borger? For Rolf bliver ønsket om en ny tilværelse en årelang kamp, hvor han ikke alene igen og igen skal overvinde uventede udfordringer og forhindringer, men også håndtere smertefulde erkendelser, ikke mindst om sig selv. Den vigtigste erkendelse er dog, at han i virkeligheden allerhelst bare vil elskes – og lære at elske tilbage.

Digitale fordrag kan købes her:

Tager du dig selv alvorligt, mand ?

Det kan være en svær beslutning for en mand at bryde med livslange dårlige vaner og de mønstre, som de fleste mænd følger.

De handler oftest om usunde vaner omkring alkohol og mad og for lidt motion. Men også mangel på egenomsorg. Rigtige mænd bruger hverken en psykoterapeut eller kropsterapi eller yoga, vel?

Rolf Eggert har taget et opgør med usunde og selvdestruktive vaner og erstattet dem med en sund og energigivende livsstil. Han skulle ramme bunden mentalt og fysisk, før han indså nødvendigheden af at tage sig selv alvorligt og være her for sine familie og børn længe endnu.

Her er hans beretning og råd. I dag er Rolf sund, fit, har mere energi, et bedre selvværd og masser af livsmod. Rejsen dertil var barsk og krævede sin mand. Det kan være svært at ændre kostvaner, som er indlejrede i en etableret selvforståelse af, hvad en rigtig mand gør – en selvforståelse, som både topatleter og sundhedseksperter i dag gør op med som misforstået, fordi den svækker og forkorter livet.

I foredraget ”Tager du dig selv alvorligt, mand?” fortæller Rolf om sin personlige rejse, der begyndte med en opvækst hos en psykisk syg og alkoholiseret mor, som førte ham ud af de forkerte stier ud i livet – blandt andet til fuldbyrdet medlem af rockergruppen Hells Angels. Han voksede med andre ord op i en ekstremt mandsdomineret kultur med usunde og destruktive vaner – indtil han en dag tog en beslutning om at ændre dem og lægge sit liv om.

Rolf tager dig med igennem sit vendepunkt og alle de tiltag, han har gjort for at nå frem til en sundere livsstil, både fysisk og psykisk. Han har testet og afprøvet en stor vifte af metoder og muligheder for at nå frem til dem, der hjalp ham igennem og videre til en bæredygtig og sund livsstil. Rolf kommer med eksempler på den mærkbare forskel af at ændre kostvaner, som er det sidste, han har ændret – et vigtigt skifte, men også en af de mest sejlivede vaner at ændre.

”Jeg håber at kunne inspirere dig til at plukke af det, der virker brugbart og føles rigtigt for dig. Du skylder ikke bare dig selv, men også dine nærmeste at “tage dig selv alvorligt”, så du er her længe endnu med godt helbred og de kan nyde dit selskab i mange år endnu,” siger Rolf.

Digitale fordrag kan købes her: