Fra broderskab til mønsterbrud

Fra broderskab til mønsterbrud er en rå historie om, hvordan et ungt menneske kan havne i det forkerte spor, når han vokser op med en alkoholiseret og syg mor, og ingen skrider ind over for det omsorgssvigt, han udsættes for.

Rolf Eggert var en fodboldglad knægt i Brøndby, men med store udfordringer derhjemme og ingen støtte. Som ung mand ender han i sin søgen efter anerkendelse og fællesskab som medlem af rockerklubben Hells Angels, hvor han på nærmeste hold oplever rockerkrigen.

Rolf ender bag tremmer, men beslutter i fængslet, at han vil begynde et nyt liv, når han kommer ud igen. Han vil læse til pædagog, så han kan hjælpe andre unge, der som han selv har fået en svær start på livet. Men beslutningen viser sig at være uventet svær.

For hvordan begår man sig i en verden af normalitet, som man intet kender til? Når man ikke ved, hvordan man opfører sig som kæreste, far, studerende, kollega – eller bare almindelig borger? For Rolf bliver ønsket om en ny tilværelse en årelang kamp, hvor han ikke alene igen og igen skal overvinde uventede udfordringer og forhindringer, men også håndtere smertefulde erkendelser, ikke mindst om sig selv. Den vigtigste erkendelse er dog, at han i virkeligheden allerhelst bare vil elskes – og lære at elske tilbage.

Relationsarbejde med udsatte og rodløse

Hvordan hjælper vi bedst muligt mennesker, der føler sig udsatte og rodløse? Dét kommer Rolf Eggert med sit bud på. Han vil kort introducere sin egen historie og fortælle hvorfor, han ønsker at hjælpe de udsatte og rodløse. Han husker tydeligt, hvilken hjælp han selv savnede, og den hjælp forsøger han nu at give, og han vil med dette foredrag give jer inspiration til, hvordan I også kan gøre det.

For Rolf tager hjælpen også afsæt i hans egne personlige erfaringer – som nok ikke er en mulighed for alle. Men Rolf er stadig overbevist om, at det bliver det bedst mulige forløb, hvis man som den professionelle forsøger at sætte sig ind i personens sted.

Foredraget er særligt relevant for fagpersoner, der til daglig arbejder med udsatte mennesker. I får brugbare værktøjer med hjem, der hjælper jer med at tackle det til tider psykisk hårde arbejde, og som kan være til gavn for forløbene med de mennesker, som I prøver at hjælpe.

Tager du dig selv alvorligt, mand ?

Det kan være en svær beslutning for en mand at bryde med livslange dårlige vaner og de mønstre, som de fleste mænd følger.

De handler oftest om usunde vaner omkring alkohol og mad og for lidt motion. Men også mangel på egenomsorg. Rigtige mænd bruger hverken en psykoterapeut eller kropsterapi eller yoga, vel?

Rolf Eggert har taget et opgør med usunde og selvdestruktive vaner og erstattet dem med en sund og energigivende livsstil. Han skulle ramme bunden mentalt og fysisk, før han indså nødvendigheden af at tage sig selv alvorligt og være her for sine familie og børn længe endnu.

Her er hans beretning og råd. I dag er Rolf sund, fit, har mere energi, et bedre selvværd og masser af livsmod. Rejsen dertil var barsk og krævede sin mand. Det kan være svært at ændre kostvaner, som er indlejrede i en etableret selvforståelse af, hvad en rigtig mand gør – en selvforståelse, som både topatleter og sundhedseksperter i dag gør op med som misforstået, fordi den svækker og forkorter livet.

I foredraget ”Tager du dig selv alvorligt, mand?” fortæller Rolf om sin personlige rejse, der begyndte med en opvækst hos en psykisk syg og alkoholiseret mor, som førte ham ud af de forkerte stier ud i livet – blandt andet til fuldbyrdet medlem af rockergruppen Hells Angels. Han voksede med andre ord op i en ekstremt mandsdomineret kultur med usunde og destruktive vaner – indtil han en dag tog en beslutning om at ændre dem og lægge sit liv om.

Rolf tager dig med igennem sit vendepunkt og alle de tiltag, han har gjort for at nå frem til en sundere livsstil, både fysisk og psykisk. Han har testet og afprøvet en stor vifte af metoder og muligheder for at nå frem til dem, der hjalp ham igennem og videre til en bæredygtig og sund livsstil. Rolf kommer med eksempler på den mærkbare forskel af at ændre kostvaner, som er det sidste, han har ændret – et vigtigt skifte, men også en af de mest sejlivede vaner at ændre.

”Jeg håber at kunne inspirere dig til at plukke af det, der virker brugbart og føles rigtigt for dig. Du skylder ikke bare dig selv, men også dine nærmeste at “tage dig selv alvorligt”, så du er her længe endnu med godt helbred og de kan nyde dit selskab i mange år endnu,” siger Rolf.