Samarbejdspartnere

Monica Winther

RELATIONEL BIOLOGISK TRAUMETERAPEUT
INTEGRATIV KROPS- & PSYKOTERAPEUT
SYGEPLEJERSKE

Monica Christiane Winther er uddannet Relationel Biologisk Traumeterapeut samt Integrativ Krops- og Psykoterapeut og har endvidere en baggrund som sygeplejerske.  I mange år har hun specialiseret sig i at arbejde med traumatiserede mennesker, hvilket sidste år førte til stiftelsen af Center for Integrativ Traumebehandling. Drømmen er at vise, hvor meget der er at gøre i forhold til traumatiserede mennesker. Hvor megen forløsning, der kan ske og hvor meget liv, der kan genvindes, hvis man som behandler forstår hvordan traumer kommer til udtryk i både sind og biologi samt bliver fagligt klædt på til at møde og forløse disse traumatiske tilstande. 

Også Monica har en baggrund i ”systemet”. Da hendes forældre døde da hun var henholdsvis 10 år og 14 år gammel, stod hun pludselig uden nogen nær familie, der kunne tage sig af hende. Hun ved, hvad det vil sige at blive ”tabt” og hvordan livet opleves derfra. Hun blev plejehjemsbarn og blev hård, men ligesom Rolf kom der også et vendepunkt i hendes liv, hvor hun måtte gøre op med sig selv om hun ville fortsætte som hidtil eller bryde med de destruktive psykologiske mønstre.

Monica har gennem årene specialiseret sig i kombinationen mellem hjerne, krop og biokemi. Hvordan der fra nogle dybe – og ofte ordløse lag – skal skabes forbindelse og balance imellem disse tre områder, før en forløsning for alvor kan finde sted. Kodeordene er på mange måder en dyb forståelse af, hvordan nervesystemet fungerer i os mennesker. Hvad vi kan gøre for regulere og balancere nervesystemet ud af kronisk kollaps eller kronisk arousal, og at dette nervesystem samt arv og miljø er en kompleks størrelse, men at der ér en vej – og det er aldrig for sent.